Samuli Nevä haastaa “äffäläiset” mukaan Suomi Cup-finaaliin Turkuun ja Saloon

Samuli Nevä vauhdissa Turun UA:n seurakilpailussa Yläneellä. Kuva: Patrick Rupponen
 
Paimion UA:ta edustava Nevä lähtee odottavin tunnelmin kohti TeijoTalot-rallia kartturinsa Juha Kivimäen kanssa.  
 
Lukuisat kauden aikana vaivanneet tekniikkamurheet ovat vesittäneet osallistumisen tai keskeyttäneet kaksikon monet rallit jo ennen aikojaan. Pari viikkoa sitten ajetut testit Turun UA:n seurakilpailussa antoivat kuitenkin luottoa auton kestävyydestä ja varsinkin iskukyvystä.
 
– Kyllä tässä on hermoja koeteltu läpi kauden, kun ei ole millään vehkeet pelannut silloin kuin pitäisi. Nyt kuitenkin ennakkotestit olivat sen verran hyvät ja töitä on tehty auton kanssa tallissa niin, että kyllä se nyt saa jo luvan toimia.
 
   Kuvankaunis Corolla GT sai kesäkauden alussa uuden moottorin. Kaasujalka-rallin jälkeen M-Datan Mika Suominen teki uuden  moottorin johtosarjan jonka jälkeen viimeisetkin lapsentaudit on saatu korjattua.
 
Tällä kaudella lähinnä F-rallisarjaa ja lähialueen kisoja kierrellyt Nevä on tuttu nimi myös Turussa ajettujen SM-rallien lähtöluetteloista. Vuonna 2016 kilpailu päättyi Suomi Cup 5-luokan voittoon. Vuoden 2014 kisa oli sitten surullisen kuuluisa.
 
– Ajettiin perinteistä Saukonojan pätkää Liedossa, joka on aika tuttu pätkä kaikille varsinais-suomalaisille rallin seuraajille, varsinkin Saukonojan koulun alue on aina tupaten täynnä, kuten oli silloinkin. Koulun kurvia edeltäneeseen nyppyyn olisi kannattanut jarruttaa, mutta silloin ei jarrutettu. Lopputuloksena oli siis kaato kaikkien ihmisten silmien alla, se oli aika kirvelevä kokemus, tänä vuonna saatetaan hiukan nostaa kaasulta siinä paikassa, Nevä naurahtaa.
 
 Nevä haluaa myös haastaa muutkin F-rallisarjan kuskit mukaan Suomi Cupin finaaliin.
 
– Onhan tämä nyt melko harvinainen tilaisuus nykypäivänä ajaa kaksipäiväinen ralli. Perjantain yleisöerikoiskoe Metsämäen raviradalla on juurikin sitä mitä tämä laji kaipaa, eli tapahtumaluonteisuutta. Olisi mahtavaa, kun seurana viivalla olisivat sarjan kovat nimet täältä suunnilta, kuten Markus Hellström, Reijo Mattila ja Tero Rönnemaa.
 
Perjantaina ajettavat kaksi metsäerikoiskoetta pimeässä ovat tuttuja ja ne mies luetteleekin iskun paikoiksi.
 
– Kyllä ne kaksi yöllistä erikoiskoetta, Saukonoja ja Juntola, ovat sen verran tuttuja, että pitäisi olla ihan hyvät saumat iskeä. Toki ne ovat tuttuja myös muillekkin paikallisille. Pimeys tuo vielä mukaan erityisen hohdon ajamiseen. Innolla odotan, että päästään pitkästä aikaa ajamaan kilpaa valojen kanssa.
Lopuksi herra haluaa vielä lähettää terveiset rallikansalle.
 
– Tulkaahan sankoin joukoin kannustamaan sekä fiilistelemään hienoa kaksipäivästä rallia parhaimmillaan. Ja muistakaa turvalliset katselualueet, Nevä päättää.
 
 
SM TeijoTalot-ralli ajetaan Turun ja Salon alueilla sekä niiden lähikunnissa 28.-29.9. Kilpailu alkaa perjantaina Metsämäen raviradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella ja illan pimetessä ajetaan vielä kaksi metsäerikoiskoetta Paimion suunnilla. Kilpailu huipentuu lauantaina iltapäivän loppupuolella viiden erikoiskokeen jälkeen Salossa Astrum-Keskuksen maalijuhlassa. 
 
 
Teksti: Patrick Rupponen / Samuli Nevän tiedotus